Nieuws uit de Brugse regio

Groen!: Ryanair alleen welkom op eigen kosten


Audio Reportage

Groen!: Ryanair alleen welkom op eigen kosten
Oostende, woensdag 17/3/2010. Vlaams Parlementslid Bart Caron (Groen!) heeft minister Geert Bourgeois aan de tand gevoeld, over de mogelijke komst van Ryanair naar Oostende en vooral over de vele overheidsgelden die daarvoor op tafel moeten worden gelegd.

"Alvorens de Ierse luchtvaartmaatschappij ook maar wou overwegen om Oostende te verbinden met Gerona en Malaga, moest er snel-snel en vooral in het grootste geheim een sponsorende vzw opgericht wordenn waarin West-Vlaams, Brugs en Oostends belastingsgeld worden gestop en ook centen van de Vlaamse regering. En dat kan niet. Ik heb niets tegen Ryanair, noch tegen de uitbouw van de passagierstrafiek op de luchthaven van Oostende-Brugge," aldus Bart Caron, "maar dergelijke verholen overheidssteun aan privébedrijven is totaal ongepast."

Schone vliegtuigen

"Ryanair is dus welkom, maar moet rekening houden met de ligging van de Oostendse luchthaven en geen extra overlast voor de omwonenden veroorzaken. Alle vluchten moeten overdag plaatsvinden. De geluidsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie staan voorop en ook geluidspieken zijn uit den boze. Ook korteafstandsvluchten, minder dan 500 km, zijn ecologisch onverantwoord en kunnen niet door de beugel', benadrukt Caron. Ook willen we de sociale reputatie van Ryanair bekijken, vooraleer te beslissen. Bij Ryanair is immers sprake van slechte arbeidsstatuten met weinig syndicale vrijheid voor het personeel."

(FN-Meegedeeld-Groen!)
Meer over Politiek    Groen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag