Economie

Vervuiling in kanaal door werken Scheepsdalebrug


Brugge, woensdag 10/3/2010. Bij de bouw van de nieuwe Scheepsdalebrug is nu ook op de linkeroever ter hoogte van de Houtkaai verontreiniging vastgesteld, ten gevolge van de werken. De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV heeft daarom de werkzaamheden voorlopig stil gelegd, tot de oorzaak duidelijk en een oplossing voorhanden is.

Tweede probleem

Begin vorige week was er bij een boring op de rechteroever ter hoogte van de Sint-Pieterskaai al een vervuiling van de opgeboorde grond opgedoken. Er zijn meteen verschillende veiligheidsmaatregelen genomen. Bij werkzaamheden op de linkeroever ter hoogte van de Houtkaai is dezelfde verontreiniging vastgesteld. Er zijn opnieuw bodemstalen genomen. Daardoor zal er pas volgende week duidelijkheid zijn over de bijkomende analyses. Op basis van deze resultaten zullen de gevolgen voor de bouw van de nieuwe Scheepsdalebrug in kaart gebracht worden.

Geen gevaar

Volgens Waterwegen en Zeekanaal levert de verontreiniging geen onmiddellijk gevaar op voor omwonenden of passanten. Op de werf zelf worden uiteraard alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen genomen.

(FN-Meegedeel-W&Z)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag