Nieuws uit de Brugse regio

Actie voor properder Veltembos


Audio Reportage

Actie voor properder Veltembos
Brugge, zondag 7/3/2010. Deze morgen hielden leden van SAK St-Kruis samen met jongeren van van survivalrunclub West-Vlaanderen een opruimactie in en rond het Veltembos

Een paar weken pas nadat ondermeer leerlingen van Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis in het bos een grondige opruimactie van zwerfvuil hadden gehouden, werd al weer een grote hoeveelheid lege flessen, drankblikjes en allerhande ander zwerfvuil verzameld. Vooral in de gracht langs de Veltemdreef lag veel zwerfvuil maar ook in het bos zelf: een kapotte brievenbus, allerhande fietsonderdelen en zelfs de restanten van een kettingzaag.

Zone 30 en fietspad

Linda Vandenbruwaene, voorzitster van het SAK St-Kruis, maakte van de gelegenheid gebruik, om de politiek nog eens te wijzen op de belofte om een fietspad aan te leggen door het bos en om die aan te sporen de zone-30 in de omgeving uit te treden om vooral sluipverkeer te ontmoedigen. Frank Logghe, trainer van de Survivalrunclub West-Vlaanderen hoopt overigens ook op verlichting van de survivalrunpiste, om de kleine criminaliteit in de omgeving van het zwembad, en regelmatige vernielingen aan de piste wat de kop in te drukken.

(FN-Op Locatie)
Meer over Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag