Nieuws uit de Brugse regio

Politiemacht drukt bosdemonstratie de kop in


Audio Reportage

Politiemacht drukt bosdemonstratie de kop in
Brugge, donderdag 4/3/2010. Met een duidelijk zwaar overmaats politieoptreden is vanavond de betoging, waartoe de bezetters van het inmiddels met de grond gelijk gemaakte deel van het Lappersfortbos hadden opgeroepen, zo goed als volledig de kop ingedrukt. Veel kandidaat-demonstranten die het kappen van het beroemdste zonevreemde bos in Vlaanderen een brug te ver vonden, schrokken terug van de massaal in zware uitrusting en met politiehonden en pantservoertuigen versterkte politie. Het optreden had meer weg van een aanpak van een zware risicovoetbalmatch, dan het begeleiden van een verder overigens bijzonder vreedzaam verlopen optocht, door de Brugse binnenstad.

'Bos gekapt om macht van Moenaert te tonen'

Volgens de demonstranten had het kappen van het Lappersfortbos vandaag overigens niet te maken met de volgens de burgemeester aangehaalde nood aan bedrijfsgronden of kantoorruimte in Brugge: "ik vind het heel zielig wat Moenaert nu heeft gedaan. Ik heb het gevoel dat hij zichzelf wou bewijzen, dat hij gewoon wou aantonen dat hij machtiger is dan de bezetters, en daarom heeft hij ze er nu uit gegooid en direct de bomen geveld."

Het was dan ook de burgemeester die kop van jut was vanavond: er werden leuzen gescandeerd als "red het bos, Moenaert is een os" en dergelijke. Ook omstaanders, waarvan een aantal zich uitdrukkelijk profileerden als partijgenoten van de burgemeester, gaven duidelijk te kennen achter de bosbezetters en hun zaak te staan...

(FN-Op Locatie)
Meer over Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag