Showbiz

Ignace Crombé peter van oud-studentenvereniging Moeder Ursus


Audio Reportage

Ignace Crombé peter van oud-studentenvereniging Moeder Ursus
Brugge, woensdag 17/2/2010. Ignace Crombé is vanavond peter geworden van de inmiddels 5-jarige Brugse oud-studentenvereniging Moeder Ursus. Daarmee wordt de kroon gezet op de 5-jarige werking van de vereniging, die zich sinds kort heeft gevestigd in een zolderkamer boven de Jenerverlounge Crombé aan de Eiermarkt in Brugge. De link moet niet verder worden gezocht, alhoewel Crombé in een vorig leven zwaar studentikoos huis heeft gehouden, onder meer in Kortrijk, waar menig cafébaas hem wellicht nog levendig herinnert...

Moeder Ursus is een beetje de weekendclub van Brugge, met fietstochten naar brouwerijen, waarbij vaak niet terug gefietst wordt, hoe zou dat komen? En uiteraard van de inmiddels traditionele Derbycantus.

Enige zonder bier

Maar wat Moeder Ursus wellicht volkomen uniek maakt, is dat hun stamcafé geen bier schenkt! Misschien een wereldwijd unicum voor een studentenclub, maar dat maken ze meteen wel goed door heel veel jenever op de kaart te hebben. En Moeder Ursus zelf heeft nu een eigen jenever op de markt gebracht, een heuse frambozenjenever, om het lustrum van hun bestaan in de verf te zetten én om de kas te spijzen voor de andere activiteiten, waarmee het 5-jarig bestaan wordt gevierd. Gezien de vereniging het al 5 jaar vol houdt, zijn ze de magische kaap van 2 jaar, waar veel oud-studentenverenigingen blijven hangen, gepasseerd en gaan ze er nu voluit voor, zegt Bram Van Aelst, pro-senior van Moeder Ursus. Ut Vivat, Crescat et Floreat, zullen we maar zeggen zeker?

(FN-Op Locatie)
Meer op www.moederursus.be
Meer Showbiznieuws op de Showbiz pagina!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag