Nieuws uit de Brugse regio

Coupurebeek wordt deze zomer eindelijk geruimd


Audio Reportage


Oostkamp, woensdag 17/2/2010. Het zuidervaartje in Oostkamp, in de volksmond beter gekend onder de naam coupurebeek, zal in de zomer van 2010 (juni-juli) geruimd worden. Dat blijkt uit een recent schrijven van de NV Waterwegen en Zeekanaal aan de Oostkampse sp.a voorzitter Jean Marie de Meester, die daar reeds langer actie rond voert.

Rattenplaag

Reeds in 2008 voerden wijlen gemeenteraadslid Frank Herman en Jean Marie de Meester actie tegen de verwaarsloosde en verontreinigde toestand van het zuidervaartje. Omwonenden hebben in de zomer niet enkel last van stank, door het gebrek aan onderhoud groeit de beplanting metershoog in de beek en nestelen ratten zich in het dichte riet. Met alle gevolgen van dien voor de omwonenden.

Eind januari van dit jaar richtte de Oostkampse sp.a voorzitter nog een herinneringbrief aan de eigenares van de beek met name de NV Waterwegen en Zeekanaal. Hij drong aan op een spoedige oplossing anders zou nagegaan worden of er juridische stappen tegen de eigenares kon ondernomen worden.

"Zowel de inspanningen destijds van wijlen gemeenteraadslid Frank Herman als van mijzelf leverden resultaat op. Waar het Oostkamps gemeentebestuur meende niets aan de bestaande toestand te kunnen doen hebben wij als Oostkampse sp.a bewezen dat dit probleem weldegelijk kan opgelost geraken door met de eigenaar van de beek te blijven communiceren. Ik zal hoe dan ook nauwgezet toezien dat de beloofde werken worden uitgevoerd. In ieder geval hoop ik dat de omwonenden van de beek eindelijk verlost zullen zijn van de stank en het ongedierte." zo verklaart Jean Marie de Meester.

(FN-Meegedeeld-sp.a)
Meer over Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag