Economie

Visserij Zeebrugge herleeft na rampjaar


Audio Reportage

Visserij Zeebrugge herleeft na rampjaar
Brugge, maandag 15/2/2010. Volgens Marie Jeanne Becaus van de Zeebrugse vismijn herleeft de Vlaamse visserij na het rampjaar 2009: "de eerste 2 maanden van 2010 kondigen zich alvast een stuk beter aan dan vorig jaar en de vismijn hoopt door een aantal nieuwe investeringen ook hogere visprijzen te halen op de markt. We hebben wel steeds meer last van de invloed van de invloed van de prijzen van Aziatische kweekvis op de prijzen van schol en pladijs. Op termijn is dit wel een probleem."

Technologie

Ook in de visserij ontbreek technologie niet, om de sector efficiŽnter te maken. "Zo wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van een nieuw computerprogramma die het mogelijk moet maken, om vis soort per soort aan de man te brengen, zoals dat in de groeten- en visveilingen al jaren gebeurt en daar heeft dat tot uitstekende resultaten geleid, dus denken we dat dat in de visserij niet anders zal zijn," verwacht Becaus.

Overname

"Voor de mogelijke overname van de Oostendse vismijn door de Veebrugse Visveiling (ZV) lopen de onderhandelingen nog steeds," zegt Marie Jeanne Becaus, die verwacht dat de vooropgestelde datum voor de beslissing door Vlaams minister-president Kris Peeters, eind februari, vrijwel zeker niet zal gehaald worden. "Wij hebben deze week nog een zeer gedetailleerde vragenlijst ontvangen en ik neem aan dat andere kandidaten, zoals Urk, dat ook hebben gekregen. Alleen het beantwoorden en de analyse daarvan zal wellicht al langer duren...'

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag