Economie

Fusie havens Oostende en Zeebrugge ?


Audio Reportage

Fusie havens Oostende en Zeebrugge ?
Zeebrugge, donderdag 11/2/2010. Deze middag interpelleerde Vlaams volksvertegenwoordiger Wilfried Vandaele (N-VA) Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken over de aangekondigde plannen en studies betreffende de fusie van de zeehavens van Zeebrugge en Oostende.

Vandaele verwees naar de toespraak van de minister op 25 januari op de VOKA-nieuwjaarsreceptie in Oostende

Flanders Port Area bestaat sinds 2007 en wil een eerste aanzet zijn om het beleid van de havens beter op elkaar af te stemmen, en dus wilde Vandaele weten wat de stand van zaken was. Crevits 'voorstander' te zijn 'van alle vormen van samenwerking en dat Oostende en Zeebrugge inderdaad gemeenschappelijke belangen hebben, o.m. ook op het gebied van de ontsluiting van het hinterland... In het kader van Flanders Port Area is er recent overleg geweest met de 4 havenbesturen in Vlaanderen en begin maart komt er een task force... De samenwerking tussen Zeebrugge en Oostende is daar niet onmiddellijk aan de orde, maar de verschillende Vlaamse havens zitten er wel samen aan tafel.'

Tot slot zei de minister dat zij zich 'in principe niet wil mengen in de samenwerkingsplannen' en dat zij 'ook nog geen vraag van de havens van Zeebrugge en Oostende zelf heeft gekregen'.
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    N-VA    Zeebrugge    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag