Economie

Horeca-overleg voor zorgeloos en plezierig uitgaan

Horeca-overleg voor zorgeloos en plezierig uitgaan
Brugge, dinsdag 9/2/2010. Maandagavond vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Brugse horeca overlegplatform + café plaats. Zo'n 35 café uitbaters en medewerkers waren present, naast afgevaardigden van de politie, de preventiedienst en andere betrokken diensten en organisaties. Net als vorig jaar werd er gewerkt met een stellingendebat om te polsen naar de mening van de horeca omtrent enkele ideeën. In het panel zaten burgemeester Patrick Moenaert, Hoofdcommissaris Erwin De Jonghe en uitbater van L' Estaminet Ward Devriese. Het debat werd gemodereerd door horecacoach Piet De Ville.


De stellingen gingen onder meer over de implicaties van het rookverbod en het verhogen van de leefbaarheid in de uitgaansbuurten door de inzet van stewards. Er was ook aandacht voor het gezondheidsthema met een stelling over alcoholpromoties in de jongerencafés en tot slot was er een globale stelling over de inspanningen van Politie en Stad om het uitgaansleven voor iedereen leefbaar te houden.

Burgemeester Patrick Moenaert gaf ondermeer aan dat er meer buurtgericht overleg komt met de uitbaters. Dat overleg met de uitbaters van 't Zand is een traditie, maar er komt nu ook overleg met de uitbaters van de Kuipersstraat en omgeving, de Eiermarkt en het Kraanplein.

Camera's

Het idee van camerabewaking in de uitgaansbuurten wordt geconcretiseerd. Tegen het najaar worden veertien camera's geplaatst op strategisch gekozen plaatsen in de uitgaansbuurten. Die camera's zijn voor de politie een handig middel om op een efficiënte manier interventies aan te sturen. Het kan in bepaalde gevallen ook de ophelderingsgraad verhogen. De politie garandeert ook in 2010 een nadrukkelijke aanwezigheid in de uitgaansbuurten ifv de reductie van uitgaansoverlast. Naast politie in uniform, ondermeer met specifieke overlastpatrouilles worden ook 'weekendspotters' ingezet, die in burger opereren en een duidelijk zicht hebben op de amokmakers en hun activiteiten. 'Deze aanpak begint nu al zijn vruchten af te werpen,' zei Moenaert.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    Patrick Moenaert    Horeca    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag