Economie

Ondernemers vragen bijsturing werken in Moerkerkse Steenweg


Audio Reportage

Ondernemers vragen bijsturing werken in Moerkerkse Steenweg
Brugge, zondag 7/2/2010. De werken in de Moerkerkse Steenweg, waar nieuwe voetpaden en busperrons komen, staan onder vuur van de lokale handelaars. De straat zou vanaf 1 maart immers volledig afgesloten worden en dat vinden ze ongehoord. Gemeenteraadslid Severine Maes (Open VLD) heeft inmiddels de kant van de handelaars gekozen: 'Vele middenstanders leven van het doorgaande verkeer. Een aantal onder hen zijn nog volop bezig met het opstarten van een zaak, en ook zij hebben de passage enorm nodig, en op heden is er ook onduidelijke informatie omtrent de planning van de werken.'

Beloftes

Raadslid Maes nam al contact op met de Schepen van Openbare Werken Jean-Pierre Vanden Berghe (CD&V) om haar bezorgheid te uiten over de situatie en om te peilen naar de nodige en correcte informatie. 'De Schepen bevestigde mij dat de Moerkerkse Steenweg NIET volledig wordt afgesloten vanaf 1 maart. Er zal altijd doorgaand verkeer zijn van de Doornhut richting centrum, maar met overleg dat de schepen heeft beloofd hopen we nog beter te kunnen realiseren, verwacht Severine Maes . 'Zo heb ik gevraagd of het mogelijk is om de werf vrij te geven naarmate de werken vorderen zodat geleidelijk aan steeds minder handelaars zware hinder zouden ondervinden en de schepen wil na een drietal weken evalueren of men de weg tot aan de Brieversweg al kan vrijgeven. Dit zou alvast een soelaas bieden voor een deel van de getroffen handelaars. Ook tijdens de paasvakantie zal men de onderbreking opheffen, zodat verkeer in beide richtingen mogelijk wordt,' aldus nog Maes.

Verkeerslichten

De handelaars vragen echter unaniem om de verkeerslichten verder te gebruiken, in plaats van eenrichtingsverkeer in te voeren. En na 4 uur moet het ook mogelijk moeten zijn om tweerichtingsverkeer in te voegen: de werf is dan toch leeg.

(FN-Op Locatie)


Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    Open VLD    Severine Maes    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag