Nieuws uit de Brugse regio

Extra leuning voor tijdelijke voetgangersbrug Scheepsdale


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 5/2/2010. De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV zal morgen, op zaterdag 6 februari 2010, een extra leuning plaatsen op de trappen van de voetgangersbrug die tijdelijk de Scheepsdalebrug in Brugge vervangt.Om voetgangers tijdens de bouw van de nieuwe Scheepsdalebrug de mogelijkheid te geven om het kanaal over te steken, heeft Waterwegen en Zeekanaal NV in november 2009 een tijdelijke voetgangersbrug gebouwd. Deze is voorzien van trappen Ún fietsgeulen, zodat fietsen aan de hand mee het kanaal over kunnen.

De trappen van de brug zijn 3 meter breeden door het plaatsen van fietsgeulen aan beide kanten is de afstand tussen de trappen en de leuning zo groot dat het voor minder mobiele gebruikers van de brug moeilijk is om de leuning te gebruiken. Om tegemoet te komen aan de vragen van deze gebruikers en de stad Brugge zal Waterwegen en Zeekanaal NV wordt dus een bijkomende leuning geplaatst in het midden van de trappen. Op deze manier krijgen de gebruikers een extra steunpunt.

De tijdelijke voetgangersbrug zal blijven staan tot de nieuwe Scheepsdalebrug in gebruik wordt genomen, vermoedelijk half januari 2011.

(FN-Meegedeeld-WZ)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag