Sportnieuws uit de regio

Kurt Deklerck behaalt brons op WK 9-Ball in USA


Audio Reportage

Kurt Deklerck behaalt brons op WK 9-Ball in USA
Brugge, donderdag 4/2/2010. Bruggeling Kurt Deklerck heeft op het Wereldkampioenschap 9-Ball in Louisville (USA) een Bronzen plak behaald.

Kurt Deklerck was in de eerste ronde van dit WK vrij daar hij een geplaatste speler was wat niet altijd een voordeel is, andere spelers zijn al goed opgewarmd en in hun ritme. In de 2e ronde moest hij het opnemen tegen Ken Nottle uit Alabama. De wedstrijd ging gelijk op tot 3-3 maar na een paar goeie tactische ballen van Deklerck kon hij de partij toch nog gemakkelijk winnen met 9-3. In de 3e ronde was zijn tegenstander John Reynolds uit Oklahoma. Dit was een wedstrijd die niet gemakkelijk zou worden want voordien had Reynolds zwaar gewonnen 9-3 van Larsson uit Zweden en dat is niet de eerste de beste! Deklerck speelde een schitterende wedstrijd en won heel overtuigend met 9-6. Door deze wedstrijd te winnen was Deklerck geplaatst bij de laatste 8 van het WK.

Vanaf dan was er rechtstreekse uitschakeling. In de finale moest hij het opnemen tegen Tony Southern uit (Engeland) vorig jaar nog finalist op het EK. Dat werd een zenuwachtige wedstrijd aan beide kanten. Wel goeie safety maar veel ballen missen. De minste wedstrijd van Deklerck op dit WK, maar toch kon hij nog het laken naar zich toe trekken en won vrij nipt met 11-9. Brons was binnen! In de finale tegen de meervoudig Europees en ex Wereldkampioen Henrik Larsson uit Zweden, die zich via de verliezers kant van de tabel toch nog tot in de halve finale van dit WK had kunnen knokken. Deklerck kende een ongelofelijke slechte start en na amper 45 min stond hij maar liefst 8-0 in het rood. Niets liep, niets lukte! Hij bleef echter vechten en uiteindelijk verloor hij de partij met 11-8.

De finale van dit WK werd gewonnen door meervoudig Europees Kampioen Jouni Tathi uit Finland met 11-9 tegen Henrik Larsson.

(FN-Meegedeeld-KD)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag