Nieuws uit de Brugse regio

Vlaggen bezetters Lappersfortbos verwijderd


Audio Reportage

Vlaggen bezetters Lappersfortbos verwijderd
Brugge, woensdag 3/2/2010. De Brugse brandweer heeft deze middag een deel van de bevlagging over de rijbaan van 'Ten Briele' in Sint-Michiels verwijderd. De actie kwam er op aanvraag van gemeenteraadslid Franky Demon (CD&V).

'Vorig jaar kaartte ik, als toekomstig schepen van groen, de bevlagging en de vele spandoeken aan het bezette lappersfortbos aan. Het gaf het lappersfortbos een slordig uitzicht. Op mijn vraag tot verwijdering van de vlaggen kwam een hevige reactie van de bezetters. Ik heb toen een kort bezoek gebracht aan de toenmalige bezetters waarbij ik moest toegeven dat zij zorg droegen voor het bos, maar de bevlagging gaf een slordig uitzicht. Over de rijweg hing een grote vlag, wat in mijn ogen gevaarlijk zou kunnen zijn voor de vrachtwagens die er voorbij kwamen. Ik ben dan ooik blij te merken, dat de Brugse brandweer deze middag de grote vlag over de weg wegnam,' zegt Demn.

'k blijf ijveren dat alle bevlagging aan het bos weggenomen wordt. Het geeft een slordig beeld van het bezette bos en ook gewone burgers mogen noch borden, noch vlaggen op het Brugs grondgebied plaatsen,' zegt Demon. 'Ik heb respect voor de bezetters, maar vindt de bezetting van het bos nog steeds geen goed middel om hun ongenoegen te uiten. Ik ben alvast blij met de eerste stap die hierin genomen is.'

(FN-Meegedeeld-FD)
Meer over Actie    Politiek    CD&V    Franky Demon    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag