Cultuur en evenementen

BL!NDMAN brengt tweede wereldcreatie in Concertgebouw


Audio Reportage

BL!NDMAN brengt tweede wereldcreatie in Concertgebouw
Brugge, woensdag 6/1/2010. Tijdens het komende weekend van 8 januari zal op vrijdag BL!NDMAN een wereldcreatie brengen in het Brugse Concertgebouw. Het werk van Eric Sleichim met als titel KWADRATUR #2/TRANSFO maakt deel uit van een drieluik waarvan het eerste deel onder de naam 'Globus' reeds in het Concertgebouw te zien en te horen was. Het derde zal 'cube' heten.

Kwadratuur verwijst naar de 4 kwartetten van BL!NDMAN namelijk het saxofoon-, het strijk-, het vocaal en het percussiekwartet en Transfo verwijst volgens Eric Sleicium naar de verschillende transformaties die in onze maatschappij plaatsgrijpen of het nu is bij de mens of bij de dingen die hem omringen.

Sleichim beseft maar al te goed dat de muziek die hij brengt niet in ieders oor past en volgens hem is muziek de kunstvorm waar je, dit in tegenstelling tot schilderkunst, de hele rit moet uitzitten. Als een schilderij in een gallerij je niet aanspreekt, loop je gewoon naar de volgende. Wanneer je in de concertzaal zit en het werk spreekt je niet aan, blijf je, meestal tegen je zin, wel zitten.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving/ Foto: www.blindman.be)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag