Economie

Voka West-Vlaanderen en Europacollege gaan samenwerken


Audio Reportage


Brugge, donderdag 10/12/2009. Voka West-Vlaanderen en het Europacollege gaan structureel samenwerken. Paul Demaret, rector van het Europacollege en Patrick Vanden Avenne, voorzitter van Voka West-Vlaanderen zullen hierover op vrijdag 11 december een 'Memorandum of Understanding' ondertekenen. Voor Voka gaat het vooral om projecten van het internationaal departement Flanders Tradelink.

Niet voor het eerst

Voka werkte in het verleden al herhaaldelijk samen met het Europacollege, voor verschillende activiteiten. Nu focussen beide organisaties op hoe ze elkaar op een meer duurzame en structurele manier kunnen ondersteunen. Het Europacollege en Voka willen het contact tussen West-Vlaamse ondernemers en studenten bevorderen. Verder werd ook nagegaan in hoeverre de studenten kunnen deelnemen aan de activiteiten en netwerken van Voka.

De studieprogramma's van het Europacollege in Brugge genieten, door hun academische kwaliteit wereldwijd een uitstekende reputatie. Het college trekt hooggekwalificeerde professoren aan en verwelkomt studenten uit de hele wereld op de campussen in Brugge en Natolin (Polen).

Tradelink

Flanders Tradelink is het internationaal departement van Voka West-Vlaanderen, dat bedrijven begeleidt bij het ontwikkelen van internationale handel: export, import en buitenlandse investeringen. Dit doel wordt gerealiseerd via netwerkactiviteiten, handelsmissies, internationaal advies, opleidingen en projecten.

(ED-Meegedeeld-BC)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag