Cultuur en evenementen

Eerste editie 'Podium voor de Passie' brengt 1250 euro op


Audio Reportage

Eerste editie 'Podium voor de Passie' brengt 1250 euro op
Brugge, maandag 7/12/2009. Zaterdag 5 december ging in de orgelzaal reeds voor de vierde maal 'Podium voor de Passie', gratis klassieke concerten door en bracht voor de eerste editie 1001 euro op voor 'Ūze Plekke' uit Sint Andries. Dat is een vereniging waar armen het woord nemen, gevestigd in de Legeweg.

Alexander Makay, die ook genomineerd is voor 'De Pluim' op Focus gaf woord en uitleg over het positieve resultaat van de eerste editie van de concerten. Inmiddels is de tweede editie reeds van start gegaan ten voordele van 'Oarm in Oarme', ook een armoedevereniging maar dan van Assebroek. De nominatie voor 'De Pluim' van Focus op zich is ook reeds geld waard, waardoor de organisaties elk nog eens met 250 euro in de koek delen.

Zaterdagavond bracht het duo Aton en Armide een programma waarin de piano van Sara Picavet en de cello van Benjamin Glorieux centraal stonden met een zeer hedendaags programma rond Holliger Messiaen en Takemitsu. Johannes Brahms, Robert en Sara Schumann waren de romantische zielen van dienst.

Het volgende concert gaat door op 2 januari waarin poėzie van Van Ostayen wordt gecombineerd met muziek door het Van Ostayen strijkkwartet. Een nieuwjaarsconcert dat liefhebbers van muziek en poėzie waarschijnlijk zal doen watertanden.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag