Sportnieuws uit de regio

Colemonts besteelt Cercle


Audio Reportage

Colemonts besteelt Cercle
Brugge, zondag 6/12/2009. De eerste echte dreiging kwam van Anderlecht, maar de kopbal van Juhasz bleef bij dreigen. Even later werd een vrije trap van Boussoufa door Serebrennikov na defensief geworstel in hoekschop gewerkt. Bij een volgende paarswitte doorbraak werd Gillet de bal ontnomen door Serebrennikov, die daarbij de hand zou hebben gebruikt. Op het kwartier speelde diezelfde Serebrennikov Iachtchouk net wat te hard aan in een mooie aanval, waardoor de scorekans verloren ging. Mooie voorzet dan van Legear: De Sutter klom het hoogst maar kopte naast. Gjuzelov verkeek zich in een volgende fase op een diepe bal waardoor Boussoufa plots gevaarlijk dreigde te worden: het shirtje was de noodrem: geel voor Gjuzelov. In de 38ste minuut, nadat Cercle minutenlang de bovenhand had gehad, scoorde Anderlecht na voorzet van Deschacht die door De Sutter werd gemist, maar Legear profiteerde en duwde van een paar meter voorbij Verbist: 0-1.

Colemonts

En dan dé actie die de wedstrijd zou verprutsen: Colemonts, die eerder al een fraaie acteerprestatie van Van Damme had gehonoreerd met een vrije trap, gaf Viane geel en Anderlecht een compleet onterechte penalty, omdat Boussoufa was uitgegleden. Bij zijn val sleurde hij Viane neer, niet omgekeerd. De bal was op dat moment trouwens al achter de achterlijn. De Cercle Supporters zagen er al de voetbalmaffia in. Boussoufa trapte de bal tot overmaat van ramp voor Cercle in de herneming wel tegen de netten, nadat Verbist de penalty eerst had gestopt.

Tweede helft

Colemonts ging na zijn volgende blunder, toen hij een opzichtige trekfout van Juhasz in de 16 niet bestrafte, zelfs Staelens in de Cercle dugout de les spellen: hij was de pedalen al lang kwijt! Cercle bleef er echter in geloven: een bijzonder mooie lob van Iachtchouk over Proto ging net naast doel en Serebrennikov trapte een vrije trap een meter naast. En dan, tien minuten voor het affluiten, werd Cercle beloond: Iachtchouk met de vrije trap, die via Sare in doel werd verlengd: 1-2. En even nadat Van Eennoo bijna voor de gelijkmaker zorgde, scoorde Frutos weer in een invalbeurt: Cercle Anderlecht werd dus 1-3: pure diefstal van één verdiend punt. Over deze wedstrijd, wat een woord, zal nog lang nagekaart worden.

(ED/FN Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag