Nieuws uit de Brugse regio

Unanieme instemming ondergrondse parking en Rijksarchief


Audio Reportage

Unanieme instemming ondergrondse parking en Rijksarchief
Brugge, woensdag 2/12/2009. Naar aanleiding van de nakende bouwaanvraag voor een nieuwe ondergrondse parking en een nieuw gebouw voor het Rijksarchief op de gronden van het vroegere Rijkswachtgebouw tussen de Langestraat en de Predikherenrei in Brugge was er vanavond een bijzonder druk bijgewoonde informatievergadering in het Stadhuis.

Daar bleek dat de plannen vrijwel unaniem gedragen werden. Er was bijzonder weinig kritiek op het nochtans opvallend moderne gebouw. Zelfs ontwerper Olivier Salens en projectontwikkelaar Jean-Marie Kyndt waren verrast door de vrijwel algemene instemming. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem(Open VLD), die bij andere projecten vaak wl de wind van voren krijgt, was dan ook in de wolken.

1810

De enige kritiek, van Wouter Priem van het Erfgoedforum Brugge die vreest dat in de gebouwen die tegen de vlakte zullen gaan om plaats te ruimen voor het project, ook nog een interessante kloostermuur en toegangspoort uit de vroege 18e eeuw verborgen zou zitten, bleek het volgens onderzoekingen van de dienst monumentenzorg overigens niet bij het rechte eind te hebben, maar ook die kritiek zal in de komende dagen nog verder worden onderzocht...

Volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) zou de bouw van de nieuwe ondergrondse parking en een nieuw gebouw voor het Rijksarchief volgend jaar kunnen starten.

(FN-Op Locatie)
Meer over Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Open VLD    Patrick Moenaert    Mercedes Van Volcem    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag