Economie

Exploitatie luchthaven Oostende-Brugge wellicht in Franse handen

Exploitatie luchthaven Oostende-Brugge wellicht in Franse handen
Oostende, vrijdag 27/11/2009. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft een nieuwe stap gezet in de beheershervorming van de luchthaven Oostende-Brugge. Voor deze luchthavens keurde de Vlaamse Regering al eind 2008 het selectiedossier goed en werden in het voorjaar van 2009 kandidaten gezocht voor de commerciŽle exploitatie van deze luchthavens. De minister selecteerde zopas de kandidaten die een bestek zullen ontvangen, op basis waarvan ze een offerte zullen kunnen indienen.

Op basis van de ingezonden dossiers werden de SPV Ensor in oprichting, bestaande uit een combinatie van lokale publieke partners en een private partner en de Franse onderneming SA EGIS Projects uitverkoren voor verdere deelname.

Frans?

Die Franse groep, ontstaan als uitbater van Franse autosnelwegen, lijkt op het eerste zicht de beste troeven in handen te hebben: ze baat nu ondermeer al de luchthavens van Larnaka en Paphos uit en ze is in heel Europa, AustraliŽ en AziŽ actief inzake transportinfrastructuur.

In het voorjaar van 2010 moeten de kandidaten een businessplan indienen, op basis waarvan de onderhandelingen zullen worden verder gezet. In de ontwerpbegroting van 2010 werd 22 miljoen euro gereserveerd voor de kapitalisatie van de Luchthavenontwikkelingsmaatschappijen.

(FN-Meegedeeld-HC en Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag