Nieuws uit de Brugse regio

200.000 euro appelen en citroenen


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 24/11/2009. Dinsdagavond behandelde de Brugse gemeenteraad het budget voor volgend jaar. De jaarlijkse miljoenendans -toen we nog franken gebruikten was het een miljardendans- waaruit blijkt hoe onze stedelijke belastingscenten worden gebruikt. Kurkdroge financiŽle materie, bij momenten zelfs slaapverwekkend, maar zeer belangrijk: het gaat immers over hoe ons geld wordt gebruikt. Ook deze keer verliep de zitting volkomen incidentloos, tot gemeenteraadslid Guido Maertens (Groen!) met een ietwat onverwacht voorstel op de proppen kwam:

200.000

Guido Maertens vroeg om 200.000 euro te schrappen van het 1,5 miljoen euro die de stad aan de vzw Bruggeplus wou geven voor de organisatie van een tentoonstelling en om die 200,000 euro te besteden aan armoedebeleid. "Die tentoonstelling zal er niet merkelijk minder mooi door worden, maar dat geld kan aan de andere kant van de maatschappij veel gerealiseerd worden."

Appelen en citroenen

Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), ook voorzitter van de vzw Bruggeplus, zat onmiddellijk op zijn paard en reageerde furieus, daarin onder meer bijgestaan door raadslid Dirk De Fauw die beiden "de stedelijke uitgaven voor armoedebeleid vergelijken met het 1,5 miljoen voor de tentoonstelling appelen met citroenen vergelijken" noemden. 'Dat zaken die die door anderen gesubsidieerd worden en van Brugge nog iets erbij krijgen voor een project vergelijken met een groot project zoals van Bruggeplus is niet correct... Het sociaal beleid wordt in Brugge voor 99 procent gevoerd door het OCMW. Het doet pijn om hier asociaal genoemd te worden. Dit stadsbestuur verdient dat niet. Punt gedaan,' was de kortdate reactie van de burgemeester, die hiermee nog wat olie op het vuur van de discussie gooide...

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Groen    Patrick Moenaert    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag