Nieuws uit de Brugse regio

Beeld op 't Zand krijgen wit lintje


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 24/11/2009. VIVA-SVV, de Socialistische vrouwenvereniging en zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging heeft deze morgen de beeldengroep aan de fontein op 't Zand een wit lint aangebonden. Ze deden dit naar aanleiding van de jaarlijkse, wereldwijde Wittelintencampagne tegen geweld op vrouwen van 25 november tot 6 december. Een wit lintje is het internationale symbool om geen geweld te plegen op vrouwen en gewelddaden van anderen nooit te dulden of stilzwijgend te laten gebeuren.

Cijfers

Geweld op vrouwen kent vele vormen en is ook in ons land sterk aanwezig. Het aantal aangiften voor geweld binnen het koppel verdrievoudigde voor de periode 2000-2008 naar 19.162 aangiften. 'De bereidheid om geweld binnen het gezin aan te geven stijgt dus, maar er wordt nog te vaak geen gerechtelijk gevolg aan gegeven, ' klaagt Truus Barremaecker, educatief medewerkster van VIVA-SVV, die pleit voor een sluitend gerechtelijk gevolg ten aanzien van partnergeweld.

Aaanleiding

Op 6 december 1989 stapte een gewapende man een universiteitslokaal in het Canadese Montréal binnen. Hij liet de mannelijke studenten de klas verlaten en vermoordde de 14 aanwezige vrouwen. Dit drama ligt aan de basis van de wereldwijde Wittelintencampagne die elk jaar plaatsvindt van 25 november tot 6 december. Met het dragen van een wit lintje toont men zijn/haar engagement in de strijd tegen geweld op vrouwen.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Meer over Politiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag