Nieuws uit de Brugse regio

Moeilijke Brugse stadionconsensus bijna bereikt


Audio Reportage


Brugge, maandag 23/11/2009. In de Brugse gemeenteraad blijkt de moeilijke bevalling van een Brugse consensus over het te bouwen stadion bijna een feit is. Op Groen! na steunden alle partijen in de raad de plannen die door gedeputeerde Dirk De Fauw (CD&V) en zijn RESOC de voorbije dagen zijn uitgewerkt. Zelfs de meest verwoede voorstanders van het oorspronkelijke plan van Club Brugge en Uplace, Vlaams Belang en Open-VLD, en tegenstanders binnen sp.a bleken, ondanks kritiek via sommige media deze week, bijgedraaid.

P´erre Chevalier vond het fantastisch dat de stad de ambitie heeft het WK voetbal mee te willen organiseren en 'waar het stadion komt zal me worst zijn. Nu is de vraag of wij de deadline om kandidaat te zijn voor het WK kunnen halen.

Alain Quataert (VB) verklaarde zich neer te leggen bij de plannen voor Chartreuse: 'alles is beter dan het behoud van Jan Breydel of de plannen voor een stadion in Brugge-Noord.

Groen! was tegen en bleef tegen wat leidde tot een stevige aanvaring tussen Rita Brauwers burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), die volgens Brauwers 'meer tijd maakte voor Tom Le Bacq, Jan Van Belle, Stefan Vankerkhoven en Frank Neirynck, dan voor de gemeenteraad in de discussie,' verwijzend naar interviews over het stadiondossier met de vier journalisten die de Brugse gemeentepolitiek het meest van nabij volgen.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Groen    Vlaams Belang    sp.a    Patrick Moenaert    Dirk De Fauw    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag