Economie

Opleidingen Logistiek Bediende moeten lacunes opvullen


Audio Reportage

Opleidingen Logistiek Bediende moeten lacunes opvullen
Zeebrugge, vrijdag 20/11/2009. Voka West-Vlaanderen en de VDAB organiseren vanaf volgende week weer een basisopleiding Logistiek Bediende. Met deze opleiding willen beide organisaties tegemoetkomen aan de vraag van ondernemingen die actief zijn in het internationaal transport. Voka gaat nu ook actief op zoek naar bedrijven die cursisten uit deze opleiding een stage willen aanbieden.

Kennis vereist

Handel drijven met een ander land is een complex gegeven: een andere taal, andere cultuur en een divers pakket van regelgevingen en documenten maken het werk van de logistiek bediende er niet eenvoudiger op. Mensen die hun eerste stappen willen zetten in de logistiek, kunnen dankzij deze opleiding een inzicht krijgen in het internationale deel van de logistiek: een eerste onderdeel is een kennismaking met transport en logistiek, een tweede cursusdeel gaat over de douaneformaliteiten.

Vragen waarop een antwoord wordt gegeven, zijn o.a.: Wat is internationale handel? Welke transportmogelijkheden bieden de beste oplossingen? Welke termen worden gebruikt? Wie draagt verantwoordelijkheid, wie zijn de tussenpersonen en wat zijn hun bevoegdheden… ? Op deze manier verwerven de deelnemers inzicht in de problematiek van het internationaal vervoer en maken ze kennis met de documenten en douaneformulieren.

Stageplekken gezocht

Om de opgedane kennis aan te vullen met praktijkervaring, zoekt Voka nu bedrijven die bereid zijn om stagiairs een kans te geven. Het is de bedoeling dat deze ondernemingen gedurende zes weken een stageplaats aanbieden.

De cursus Logistiek Bediende liep in september in het VDAB-competentiecentrum in Oostkamp, en heeft nu plaats in Oostende. Wegens succes werd beslist om in maart 2010 alvast een derde reeks van deze basisopleiding te organiseren.

Meer info:

Els De Muynck, Voka, 051-26 17 83 of els.de.muyck@voka.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag