Nieuws uit de Brugse regio

Diefstal in de Sint-Salvatorskathedraal


Audio Reportage


Brugge, donderdag 19/11/2009. Vannacht is in de Sint-Salvatorskathedraal een groot aantal kunstvoorwerpen uit de schatkamer gestolen. Dat bevestigt de politie.

In het museaal gedeelte van de kerk werden in "De schatkamer van Sint-Salvator" een drietal glazen kasten met kunstvoorwerpen stuk geslagen en leeg gehaald. Er werd belangrijke hoeveelheid zilverwerk en andere voorwerpen uit de 16e en 17e eeuw gestolen. Het gaat om een 20-tal kelken, kruisbeelden en andere religieuse kunstvoorwerpen.

De inbrekers waren duidelijk goed voorbereid en op de hoogte van de werking van het alarm: in een elektriciteitskast buiten de kerk werden draden doorgeknipt waardoor het geluidsalarm uitgeschakeld werd en het stil alarm, waarbij een telefoonnummer wordt opgebeld, werkte ook niet omdat de telefoonlijnen van de hele buurt waren doorgeknipt. Daardoor konden de dieven ongestoord traliewerk aan een venster, dat enige tijd geleden al was doorgezaagd en terug op zijn plek gekleefd, openen om binnen te dringen in de kathedraal.

De politie hoopt op getuigenverklaringen om verdere informatie te krijgen over de roof, want van de daders is voorlopig nog geen enkel spoor.

(ED-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag