Nieuws uit de Brugse regio

Ook Brugge heeft een Meldpunt Discriminatie


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 17/11/2009. Vanaf vandaag heeft ook Brugge een 'Meldpunt Discriminatie'. Met steun van de Vlaamse overheid wordt in elke Vlaamse centrumstad zo een meldpunt opgezet, waarin getuigen en slachtoffers van een ongelijke behandeling terecht kunnen;

"Discriminatie is een verschil in behandeling op basis van een kenmerk dat er niet toe doet. Het gaat dus zeker niet alleen over ras of afkomst," zegt Katia Hoorne die in de Kerhofstraat in Sint-Andries het Brugse meldpunt bemant. "Discriminatie kan gebeuren op basis van alle gronden waarop sommige mensen nog onderscheid maken zoals geslacht, leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur, handicap, gezondheid, "

Links

Om een optimale dienstverlening te kunnen bieden onderhoudt het meldpunt ook nauwe contacten met diverse Brugse stedelijke diensten en lokale organisaties, die signalen kunnen doorgeven aan het Meldpunt Discriminatie maar ook fungeren als doorverwijspunt om bepaalde situaties waaraan het meldpunt zelf weinig of niets kan doen te helpen aan te pakken.

Meldpunt Discriminatie Brugge
Kerkhofstraat 1
8200 Brugge

(EC/FN-Op Locatie)
Contacteren via mail meldpuntdiscriminatie@brugge.be
Meer over Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag