Sportnieuws uit de regio

Club en Cercle gaan samen scoren voor 2015


Audio Reportage

Club en Cercle gaan samen scoren voor 2015
Brugge, maandag 16/11/2009. Met Gertjan De Mets van Club Brugge en Frederik Boi van Cercle als peters hebben beide Brugse voetbalploegen zonet samen met het Brugse stadsbestuur en het provinciebestuur een campagne voorgesteld om het Zuiden te helpen onder de noemer 'Scoren voor 2015'. 189 regeringsleiders hebben sinds het jaar 2000 de acht 'Millenniumdoelstellingen' getekend om tegen 2015 de armoede in de wereld te halveren. Maar er werd nauwelijks gescoord en er staan nog steeds miljoenen mensen buitenspel. Daar willen de initiatiefnemers iets aan doen: 8 goals voor het zuiden zijn de inzet.

In de rand van het WK Voetbal met als gastland Zuid-Afrika, in de derde wereld, willen Club, Cercle, het Brugse cultuurcentrum, de provincie en verschillende stadsdiensten samen actviteiten opzetten om die 'Millenniumdoelen op het scorebord te plaatsen'.

Voetbal kan en moet immers helpen om zalen zoals armoede, gebrek aan onderwijs, ziektes, ongelijkheid en milieu op de kaart te zetten, zegt Pol Vandendriessche van Cercle. Hiervoor moeten wij onze krachten bundelen, ook met onze buren, voegt Chris Caestecker van Club Brugge aan...

(FN-Op Locatie)
Meer op www.scorenvoor2015.be
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Milieu    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag