Nieuws uit de Brugse regio

Noodbrug Scheepsdale verre van optimaal voor fietsers


Audio Reportage

Noodbrug Scheepsdale verre van optimaal voor fietsers
Brugge, maandag 9/11/2009. Vandaag is de tijdelijke noodbrug naar de te vervangen Scheepsdalebrug in gebruik genomen en daarbij is gebleken dat ze verre van optimaal is: vooral voor oudere mensen, maar zelfs voor schoolkinderen met een iets zwaardere boekentas op de bagagedrager is het een niet te nemen hindernissenparcours, zegt schepoen van Openbare Werken Jean-Pierre Vanden Berghe.

Er lijkt echter weinig aan te doen, want de "voetgangersbrug met fietsgoot" voldoet aan alle wettelijke bepalingen qua veiligheid en hellingspercentage, maar in de praktijk blijkt die niet zo comfortabel te zijn voor de voetgangers die met de fiets aan de hand de brug willen nemen. Vooral senioren ondervinden dat het nogal wat inspanning vraagt om de fiets op de brug te duwen en onder controle te houden bij het dalen.

Omlegging

Vandaar dat het Stadsbestuur, in overleg met de politie besliste om een bijkomende omlegging voor fietsers te voorzien via de Krakelebrug. Op die manier kan elke fietser voor zichzelf uitmaken wat voor hem de meest comfortabele oplossing is tijdens de werkzaamheden: de voetgangersbrug nemen met de fiets aan de hand tussen de Steenkaai en de Kroonstraat, ofwel de omlegging volgen via de Krakelebrug.

Ondertussen heeft de schepen een evaluatievergadering gehouden met Waterwegen en Zeekanaal NV, waaruit gebleken is dat een beter noodbrug niet kan... Voor voetgangers zonder fiets stelt het gebruik van de noodbrug geen problemen en volgens de schepen 'is de beste techniek de fiets aan het zadel vooruit te duwen en niet aan het stuur'.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag