Nieuws uit de Brugse regio

Kantcentrum in vereffening: nog een stuk werelderfgoed minder


Audio Reportage

Kantcentrum in vereffening: nog een stuk werelderfgoed minder
Brugge, zaterdag 7/11/2009. Het Brugse 'werelderfgoed' blijft zware klappen krijgen. Het Kantcentrum, dat al veertig jaar kantopleidingen verstrekt, gaat in vereffening. Dat heeft directeur NoŽl Dumon van het Brugs Kantcentrum bekend gemaakt. De algemene vergadering van het Kantcentrum ziet geen uitweg meet uit de zware financiŽle problemen.

Einde van vrije val

Het Kantcentrum was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe financiering, nadat het provinciebestuur haar subsidies had opgegeven en het was al sinds Brugge 2002 al overduidelijk dat het tussen het Kantcentrum en het Brugse stadsbestuur niet echt meer boterde, dus ook daar kreeg het Kantcentrum geen gehoor meer.

Het Kantcentrum gesticht in 1970 om de scholing ambachtelijke kantscholing te bestendigen, die daarvoor sinds 1717 werd verstrekt door de zusters Apostolinnen. De vorming werd door een internationaal aantal deelnemers gevolgd en werd geruime tijd zelfs door het ministerie van onderwijs betaald. Later viel het centrum terug op veel beperkter subsidies, met de huidige problemen voor gevolg.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.kantcentrum.com
Meer over Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag