Nieuws uit de Brugse regio

Wereld diabetes dag: beter voorkomen...


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 14/11/2009. Elke minuut wordt in de wereld een been of voet geamputeerd als gevolg van diabetes. Wereldwijd hebben bijna 200 miljoen mensen diabetes. In Belgie zijn er 350.000 mensen met diabetes en daarnaast nog ongeveer 180.000 mensen die niet eens weten dat ze diabetes hebben. Deze chronische aandoening is daarmee een volksziekte, zegt Geert Van Vlaanderen van de Brugse afdeling van de Vlaamse Diabetesvereniging...

'Voeten' zijn het thema van de twaalfde WDD. In diverse landen, waaronder BelgiŽ, is dit thema uitgewerkt met natuur- en stadswandelingen. Wereld Diabetes Dag is een initiatief van de Internationale Diabetes Federatie en de wereldgezondheidsorganisatie WHO.

De Wereld Diabetes Dag wordt morgen zondag ook in Brugge met een wandeling onder de aandacht gebracht. Start en aankomst: Yachtclub Flandria, Bargeweg 17 te Brugge 13u en 15u. Routes van 6 km: wandeling doorheen Brugge van west naar oost, 9 km: vestenwandeling, 11 km: vestenwandeling met zijsprongetjes doorheen de binnenstad. Iedere deelnemer krijgt een gezonde snack. Er is een informatiestand van de diabetesvereniging, een podoloog die deskundig advies over voetverzorging geeft en nog heel wat meer. De wandeldag trok de vorige jaren meer dan 500 deelnemers.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.diabetes-vdv.be/Brugge
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag