Nieuws uit de Brugse regio

Vraag om beter zichtbare kloktoren aan Brugs station


Audio Reportage

Vraag om beter zichtbare kloktoren aan Brugs station
Brugge, dinsdag 3/11/2009. Senator Pol Van Den Driessche (CD&V) wil dat de NMBS wat doet om de zichtbaarheid van de klok aan de ingang van het Brugse station te verbeteren. 'Een duidelijk zichtbare klok is voor een station wezenlijk belangrijk,' zegt Van Den Driessche, zelf een verwoed treinreiziger. 'Alle reizigers en de vele passanten richten dagelijks hun duizenden ogen op de klok van het station. Om te zien of zij hun trein nog zullen halen, om in te schatten of ze nog tijd hebben voor een drankje of een hapje, een plasje of een kort bezoek aan een van de winkeltjes in het station.'
Eyecatcher
'In veel stations in BelgiŽ, maar ook in talloze andere treinstations overal ter wereld, vormt een grote zichtbare stationsklok een eyecatcher, een karaktervol merkteken dat dominant op het stationsgebouw prijkt of hoog boven het stationsplein uittroont. Denken we maar aan de karaktervolle kloktorens in Gent Sint-Pieters, Brussel-Noord en Aalst of de imposante klokken van de stations van Amsterdam, St Pancras Londen of Helsinki.

Brugge komt achter
'Maar door de grootse nieuwbouw om en rond het stationsgebouw in Brugge is de klok aan de voorzijde van het station absoluut niet meer goed zichtbaar. Zeker wie met de wagen of de fiets gereden komt van aan de Katelijnebrug, kan niet meer zien hoe laat het is. Letterlijk,.' klaagt Pol Van Den Driessche, die vindt dat dat niet zo mag blijven.

Wedstrijd
'Mijn voorstel is dat de NMBS-holding een wedstrijd uitschrijft, in nauw overleg natuurlijk met het stadsbestuur van Brugge. Creatieve kunstenaars worden opgeroepen om een modern, modieus, spraakmakend en trendy ontwerp van een nieuwe, hoge klok te maken. Die kunstige klok zou tegelijk het bijwijlen troosteloos ogende stationsplein van Brugge met een verrassend merkpunt verrijken. Daar kan niemand tegen zijn' besluit Pol Van Den Driessche.

(FN-Meegedeeld-PVDD)
Meer over Politiek    CD&V    Pol Van Den Driessche    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag