Economie

Ondernemersvertrouwen stijgt verder


Audio Reportage

Ondernemersvertrouwen stijgt verder
Brugge, maandag 2/11/2009. Het vertrouwen in de toekomst bij de West-Vlaamse ondernemers herstelt zich verder. Dat blijkt uit de economische barometer van Voka West-Vlaanderen: de werkgelegenheid bij de ondervraagde ondernemingen stabiliseert zich en de productie nam licht toe. Op lange termijn is er nu ook een verbetering in de orderboekjes, waarmee de bevindingen van de Nationale Bank, die vorige week al een licht herstel van de economie en een stijging van het economisch vertrouwen aangaf, worden bevestigd, zegt Bjrn Crul, de woordvoerder van VOKA.

Bij 68 % van de West-Vlaamse bedrijven is het orderboek nu nog gevuld en voor volgend jaar zegt 41% van de ondernemingen nu al dat er voldoende orders zijn om het bedrijf draaiende te houden. Dit is een toename van 5% in vergelijking met vorige maand.
Werkgelegenheid
De tijdelijke werkloosheid is iets verminderd: bij 41% van de bedrijfsleiders die deelnamen aan de rondvraag, is er tijdelijke werkloosheid van kracht, wat een daling van 5% inhoudt in vergelijking met vorige maand. Het aantal bedrijven dat afvloeiingen verwacht, daalt eveneens licht terwijl n op de drie ondernemers te kennen geeft op zoek is naar geschikt personeel voor een aantal vacatures.

Kredietverstrekking blijft moeilijk

VOKAV blijft wel vaststellen dat de kredietverstrekking blijft wel een moeilijk punt blijft: ondanks de overheidssteun blijft 41% van de ondernemingen moeilijkheden ondervinden, om investeringen te financieren en dat aantal blijft sterk stijgen.

(FN-Meegedeeld-VOKA)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag