Economie

Groen!: straks meer leegstaande winkels dan betaalbare woningen


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 31/10/2009. Gemeenteraadslid Rita Brauwers (Groen!) begrijpt de beslissing van de Vlaamse regering, om toch tot 30.000 vierkante meter extra winkelruimte en nog meer kantoorruimte te voorzien rond een eventueel nieuw voetbalstadion, allerminst. 'Straks zullen we meer leegstaande winkels en kantoren hebben in Brugge dan betaalbare woningen,' zegt ze met enig cynisme. Ze verzet zich dan ook met klem tegen deze beslissing. 'De ombouw van het Jan Breydelstadion is de meest duurzame oplossing mits een grondige aanpak van de parkeer / milieu overlast. Dit was de conclusie van het MER rapport en de Bruggelingen hebben, ondermeer voor Euro 2000, al heel veel geldin het Jan Breydelstadion gepompt. Samen 1.5 miljard Belgische frank. Gooien we dat nu weg? Is dit een duurzaam beleid?'

Geen winkels nodig

Wie zit te wachten op nog nieuwe winkels? Hoeveel keer kan je je loon uitgeven? Brugge heeft nu al een ruim winkelaanbod, in het totaal ruim 300.000mē, zonder de nog te openen winkelcentra aan het station en het stadion, blijkt uit de studie van Idea-consult. Dat komt overeen met 2,3 mē/inwoner, ter vergelijking Gent heeft 2,1mē winkelruimte/inwoner, Antwerpen, de winkelstad bij uitstek 1,9mē /inwoner.

Heen kantoren nodig

Er komen aan het station heel wat nieuwe kantoorruimtes bij en tal van kantoorruimtes in Brugge worden te koop of te huur aangeboden.
Heeft men daar een inventaris van?

(FN-Meegedeeld-RB)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    Politiek    Groen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag