Economie

Leerondeneming BonBoni boven de doopfont in VHSI


Audio Reportage


Brugge, donderdag 29/10/2009. Vandaag hebben leerlingen van het vijfde jaar handel van het VHSI hun zelf opgerichte leeronderneming voorgesteld. De leerlingen maken in zo'n Leeronderneming kennis met alle aspecten van zelfstandig ondernemen. De UNIZO-stichting Onderwijs en Ondernemen co÷rdineert het geheel.

Volgens Sarah Lambrechts van UNIZO ondervinden alle leerlingen in een dergelijke leerorderneming alle aspecten en stadia van het ondernemerschap: van het oprichten over het beheer tot de afsluiting. Ze worden ondergedompeld in het zelfstandig ondernemen en ervaren welke voorwaarden essentieel zijn om te slagen. Elke leerling wordt aangesproken om alle aspecten van het ondernemerschap te verkennen en te ontwikkelen: een ondernemer start klein en is op dat ogenblik tegelijkertijd boekhouder, verkoper, personeelschef, commercieel medewerker, enzovoort. Dankzij deze manier van werken kunnen de leerlingen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. In tegenstelling tot de mini-ondernemingen, die gespecialiseerde ondernemerstalenten ontwikkelen, probeer de leeronderneming alle aspecten aan alle deelnemers duidelijk te maken: de optiomale voorbereiding voor een toekomstige zelfstandige.

De leeronderneming draagt van het VHSI draagt de zoete naam 'BonBoni' en verkoopt gelegenheidssnoepgoed, zoals retrosnoep, themasnoep voor Halloween, de Kerst, Pasen..., enzovoort.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag