Nieuws uit de Brugse regio

Nog steeds twee Brugse postkantoren met asbest


Audio Reportage

Nog steeds twee Brugse postkantoren met asbest
Brugge, dinsdag 27/10/2009. Er zijn nog steeds twee postkantoren in Brugge, waar asbest terug te vinden is: zowel in het postkantoor van Assebroek als dat in de Blankenbergsesteenweg in Sint-Pieters is nog steeds van het zwaar kankerverwekkende goedje verwerkt. Dat heeft de Post toegegeven op een vraag van volksvertegenwoordiger Roel Deseyn (CD&V) ge´nspireerd door eerder berichtgeving van de Stadsomroep. De door de Stadsomroep anderhalf jaar geleden gemelde asbestproblemen in het hoofdkantoor op de Markt zijn volgens de Post aangepakt.

Bij De Post 'verzekert men evenwel dat het in alle gevallen gaat om een minimale hoeveelheid waar geen direct contact mee mogelijk is'. De asbest zich bovendien niet in ruimtes die gebruikt worden voor klanten of personeel. Het asbest is bovendien ge´nventariseerd in het veiligheidsplan van de afzonderlijke kantoren en bij werken of bij noodsituaties wordt dit document eerst geraadpleegd en kan men de nodige maatregelen nemen om het risico in te dijken,' stelt De Post.

De post wacht men om het asbest weg te werken, 'tot er beslist wordt om de kantoren te renoveren' zo luidt het officiŰle antwoord van De Post. Het is echter een publiek geheim dat De Post beide kantoren op vrij korte termijn van de hand wil doen en vervangen door Postpunten.

(FN-Meegedeeld-RD/Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Assebroek    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag