Nieuws uit de Brugse regio

Jongste monument ter wereld wordt gerestaureerd


Audio Reportage

Jongste monument ter wereld wordt gerestaureerd
Brugge, zaterdag 24/10/2009. Het project van het Brugse architectenbureau Art&Crafts van Géry Vandenabeele voor de restauratie van het monument van Toyo Ito op de Burg is dan toch door de Vlaamse dienst Onroerend Erfgoed goedgekeurd. Het dossier dat maandenlang vast zat voorziet het herstel van het monument én het duurzamer maken zodat het minder vandalisme- en vuilgevoelig wordt. Het paviljoen van Toyo Ito raakte in 2006 zwaar beschadigd toen een heftruck met apparatuur van het stadsfestival Klinkers de polyester vloer ervan stuk reed. Het paviljoen is intussen steeds verder achteruit gegaan en vorig jaar werd het water eronder nog vervangen door steenslag nadat er ratten waren opgedoken.

Verwacht restauratie zal 340.000 euro + btw kosten. De honingratenconstructie zal behouden blijven maar de kunststof zijwanden zullen in gelaagd glas worden uitgevoerd. De vijver zal met betere funderingen en waterdicht worden gemaaktt en zal in plaats van witte keien met witte glasbollen worden gevuld.

Géry Vandenabeele zegt dat Toyo Ito akkoord is met de plannen. Hij zoekt zelf ook permanent naar nieuwe materialen en hij heeft meegetekend aan de plannen...

(FN-Meegedeeld-Op Locatie)
Meer over Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag