Economie

Nieuwe stelplaats De Lijn nog niet voor morgen


Audio Reportage

Nieuwe stelplaats De Lijn nog niet voor morgen
Brugge, zondag 18/10/2009. Het ziet er naar uit dat de nieuwe Brugse stelplaats voor De Lijn nog niet voor morgen wordt. De plannen van De Lijn om een nieuwe stelplaats te bouwen op het industrieterrein Ten Briele op voormalige terreinen van Bombardier zitten nogal in het slop door de ingewikkelde PPS constructie en de eerder vooropgestelde 4e streefdatum van juni 2010 zal zeker niet worden gehaald, bevestigd woordvoerder Ivan Bellaert van De Lijn.

De milieuvergunning voor de huidige stelplaats aan het Gaston Roelandtslijn in Assebroek, die in 2005 al was verlopen en sinds die tijd door de stad al een aantal keer op de rand van de wettigheid is verlengd, zal dus zeker nog eens verlengd moeten worden. De publiekprivate samenwerking (PPS) dus niet vlot, maar Bellaert hoopt dat er uiteindelijk toch een 'des te beter resultaat' uit zal komen.

De kostprijs voor de stelplaats zou inmiddels al ver over de 25 miljoen euro zijn opgelopen, aanzienlijk meer dan de aanvankelijk geraamde 15 miljoen. Terwijl De Lijn de stelplaats in Assebroek blijft gebruiken, wordt de heraanpak van het centrum van Assebroek op de nog langere baan geschoven.

(FN-eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag