Sportnieuws uit de regio

Voka West-Vlaanderen: haast maken met stadionplannen


Audio Reportage

Voka West-Vlaanderen: haast maken met stadionplannen
Brugge, donderdag 15/10/2009. De Kamer van Koophandel Voka West-Vlaanderen vraagt de Vlaamse regering en de gemeentebesturen van het Brugse om haast te maken in het dossier van het stadion van Club Brugge. Aanleiding is een uitspraak van Alain Courtois, de co÷rdinator van de Belgisch-Nederlandse campagne voor het WK 2018, in de krant De Morgen, waarin die stelt dat hij tegen 15 december de locaties van de nieuwe WK-stadions in BelgiŰ vast moet kunnen leggen. "Die strakke timing betekent dat er voordien ook duidelijkheid moet komen in het dossier van de ontwikkeling van een nieuw stedelijk gebied ten zuiden van Brugge," zegt Bj÷rn Crul, de woordvoerder van Voka.

"De Vlaamse overheid werkt al meer dan 5 jaar aan de opmaak van het regionaal stedelijk gebied Brugge, maar concrete resultaten blijven uit. Zowel voor een nieuw en voldoende aanbod aan regionale bedrijventerreinen, als voor het project voor het stadion voor Club Brugge is duidelijkheid nodig. Met oog voor de timing van Courtois en de noden van de bedrijven, vragen wij dan ook dringend initiatief in het dossier van de afbakening regionaal stedelijk gebied Brugge. Het organiserend comitÚ van het WK wil snel bepalen in welke voetbalstadions deze wedstrijden zouden kunnen plaatsvinden en het is duidelijk dat wanneer de goedkeuringsprocedure van het regionaal stedelijk gebied Brugge niet is gestart, de kans klein is dat Brugge nog weerhouden wordt. Dit zou een zwaar gemiste kans betekenen," zegt Crul.

Economische relance

"Bovendien beschikt de Brugse regio als economische pool al een hele tijd niet meer over een aanbod aan regionale bedrijventerreinen. Dit is nefast voor de economische ontwikkeling van de aanwezige bedrijven en het aantrekken van nieuwe activiteiten, die nieuwe jobs kunnen genereren. Daarom zij wij met Voka West-Vlaanderen pleitbezorger van een gespreid aanbod van nieuwe bedrijventerreinen, ondermeer op de Spie en langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge, in Jabbeke, maar ook op de zone Chartreuse op de grens van Sint-Michiels en Loppem."

(FN-Meegedeeld-VOKA West-Vlaanderen)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag