Nieuws uit de Brugse regio

Bloemendaelecomité wil geluidsschermen langs expressweg in Sint-Andries


Audio Reportage

Bloemendaelecomité wil geluidsschermen langs expressweg in Sint-Andries
Brugge, vrijdag 9/10/2009. Het Bloemendaelecomité is tevreden met de nakende aanbesteding van de kruispunten van de Legeweg en de Koning Albert-I-laan op de expresweg N31 te Brugge.

Toch vragen

Het Bloemendaele Comité blijft wel aandacht vragen voor de integrale benadering: "voor ons is het evident dat het dubbelrichtingsfietspad langs de N31 tussen de Tillegemdreef en Torhoutsesteenweg straks verlengd zou worden tot voorbij de Legeweg. Ook pleiten we ervoor om de dorpskern van Sint-Andries te vrijwaren van geluidsoverlast, veroorzaakt door de N31, door het doortrekken van de geluidsmuren vanaf de Torhoutsesteenweg tot over de Legeweg," zegt Andries Neirynck.

Daarnaast wachten een aantal kruispunten ook nog op een degelijke
oplossing, met het gevaarlijkste kruispunt in Vlaanderen, dat met de Chartreuseweg als zwarte uitschieter. Ook de Bevrijdinglaan, de hoofdinvalsweg van Brugge, Lissewege, met een tunnel doorheen de dorpskern en Zwankendamme, met een brug over de spoorlijn en de N31 blijven op oplossingen wachten.

"We blijven dan ook aandringen bij Minister Hilde Crevits voor de grondige en integrale aanpak van de expresweg N31 zn we wensen haar hierbij alvast veel succes toe," besluit Neirynck.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Sint-Andries    Lissewege    Zwankendamme    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag