Cultuur en evenementen

Tweede concert in de reeks Een Podium voor de Passie


Audio Reportage


Brugge, zondag 4/10/2009. Marc Masson, pianist en docent praktische harmonie aan de Hogeschool Gent gaf dit weekend een recital in de orgelzaal van het conservatorium met werken van Debussy, Nuyts en Haydn. Van Debussy speelde hij 'Pour le Piano', van Nuyts, die in de zaal zat, bracht hij de zesde sonate met verve en van Haydn vertolkte hij een sonate. Masson wilde de typische volgorde van een concert doorprikken.

Niet elke muzikant heeft het geluk te kunnen musiceren in het bijzijn van de componist. Frank Nuyts, die ook het finalewerk van de laatste editie van het orgelconcours van het Mafestival gecomponeerd heeft, zat in de zaal. Voor hem is een uitvoerder iemand die begrijpt wat er in het brein van de componist omgaat.

Op zaterdag 7 november gaat het volgende concert in de reeks van 'Een podium voor de Passie' door met Alexander Makay op de gitaar. Het speciale aan die reeks concerten is dat je niet hoeft te betalen om het bij te wonen en dat de musici belangeloos optreden voor een goed doel. Het goede doel van de eerste reeks concerten is Ūze Plekke: een vereniging waar armen het woord nemen uit Sint-Andries. Ūze Plekke is gevestigd in de Legeweg 85.

(PP-Op Locatie)
Meer op www.uzeplekke.be
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag