Nieuws uit de Brugse regio

Campagne 'Veilig fietsen… hou je hoofd erbij!' van start

Campagne 'Veilig fietsen… hou je hoofd erbij!' van start
Brugge, maandag 5/10/2009. Vandaag, maandag 5 oktober 2009, gaat de provinciale campagne "Veilig fietsen... hou je hoofd erbij!" van start. De campagne loopt in nauwe samenwerking met de gemeenten en de politiezones. De actie loopt tot en met 15 februari 2009 en richt zich op leerlingen van het secundair onderwijs.

Voorzichtiger

De Provincie wil met de actie jongeren aanzetten om voorzichtig te zijn wanneer ze fietsen in het drukke verkeer. Dat betekent met een veilig uitgeruste fiets rijden, de wegcode volgen en opletten voor het gedrag van de andere weggebruikers.

Aan de campagne is een internetspel verbonden. In het spel worden jongeren met enkele typische verkeerssituaties geconfronteerd. De provincie kiest bewust voor dit medium omdat het past in de leefwereld van de doelgroep. Alle scholen, gemeenten en politiezones in West-Vlaanderen krijgen affiches en kaartjes die oproepen om mee te spelen met de game op de website.

Het spel werd dit jaar uitgebreid met een nieuwe verkeerssituatie en met quizvragen. Bovendien kunnen de jongeren nu kiezen in welke virtuele omgeving (stad, platteland of kust) ze willen spelen.

Wie de beide figuurtjes (Ruby en Roxy) ondanks het drukke verkeer vlot en veilig naar hun bestemming kan laten fietsen, maakt kans op een duo-bioscoopticket. Elke maand zijn er 50 winnaars. De beste spelers van de vier wedstrijdperiodes krijgen een uitnodiging om het finalespel mee te spelen en zo mee te dingen voor de hoofdprijs: een nieuwe fiets!

Fietscontroles, zowel in de scholen als op de weg, geven de campagne meer effect. Tot en met 16 november ligt de nadruk op bewustmaking. Nadien volgt de handhavende fase met controles op de weg. Wie dan met een veilige fiets rijdt, of zich hoffelijk gedraagt in het verkeer, ontvangt een kaartje met daarop een unieke code. Die code levert extra punten op in de internetgame en verhoogt meteen de kansen op een prijs uit de prijzenpot. Wie bij een controle de verkeersregels overtreedt of met een niet-reglementaire fiets rijdt, krijgt een uitnodiging voor de verkeersklas of zelfs een boete (16+).

(FN-Meegedeel-WVL)
Meer op www.houjehoofderbij.be
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag