Nieuws uit de Brugse regio

VLK zoekt vrijwilligers om kankerpatiŽnten op te vangen


Audio Reportage

VLK zoekt vrijwilligers om kankerpatiŽnten op te vangen
Brugge, donderdag 1/10/2009. De Vlaamse Liga tegen Kanker is op zoek naar vrijwilligers omdat steeds meer kankerpatiŽnten vragen naar individuele steun en opvang. Medische verzorging is natuurlijk noodzakelijk maar voldoet zeker niet. 'KankerpatiŽnten hebben nood aan een luisterend oor.', zegt Veerle De Visschere, 'en de familie kan daar niet altijd voor instaan.'

Als vrijwilliger sta je er niet alleen voor. Je kan steeds terecht in het Inloophuis en ook bij je collega-vrijwilligers kan je je verhaal kwijt. Je kan als vrijwilliger werken in een ziekenhuis, in het inloophuis of bij de patiŽnt thuis.

Wie graag kandidaat Ė vrijwilliger bij de Vlaamse Liga tegen Kanker wil worden, moet eerst op gesprek gaan. Er wordt gepeild naar je engagement, enthousiasme en luisterbereidheid.

Op maandag 19 oktober start de nieuwe vrijwilligerscursus in Brugge. Tijdens vijf vormingsdagen tracht de VLK een nieuwe lichting kandidaat-vrijwilligers alle nodige basisinformatie en sociale vaardigheden aan te leren om snel aan de slag te kunnen.

Inschrijven voor de cursus kan nog in het VLK-inloophuis in Brugge (wvlaanderen.vliga@tegenkanker.be) of 050/34 38 12

(FN-Meegedeeld-VLK)
Contacteren via mail wvlaanderen.vliga@tegenkanker.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag