Nieuws uit de Brugse regio

'Brugge heeft dringend nood aan meer fexibele kinderopvang'


Audio Reportage

'Brugge heeft dringend nood aan meer fexibele kinderopvang'
Brugge, dinsdag 29/9/2009. In de Brugse gemeenteraad vroeg gemeenteraadslid Pascal Ennaert (sp.a) aandacht voor de 'dringende nood aan meer fexibele kinderopvang'. Volgens Ennaert hebben ouders in Brugge grote problemen om 's nachts of op onverwachte momenten opvang te vinden. Hij vroeg de stad te onderzoeken of daar met een subsidie niets aan kan worden gedaan . Er zo voor elke bestaande opvangplek een dubbele vraag bestaan. De wachttijden zouden oplopen tot 6 maand.

Onbekend probleem

Het verrassende antwoord van de bevoegde schepen, Lieve Mus (CD&V), luidde dat men zich van dit probleem klaarblijkelijk niet eens bewust was... De zaak wordt onderzocht en als er een subsidie komt zal dat zeker niet voor vrij binnenkort zijn.

In Brugge wordt nacht- en zondagopvang tot 12 jaar enkel door het privaat initiatief Pietje Pek aangeboden. Er is plaats voor maximum 14 kinderen per nacht. De weekendopvang met een capaciteit van 72 kinderen op zaterdag en 30 kinderen op zon- en feestdagen is er bijna altijd volledig volzet. Initiatieven als het publieke de Blauwe Lelie en de Kikker verzorgen wel flexibele opvang maar niet 's nachts, beperkt tot kinderen jonger dan 6 jaar en niet op zon- en feestdagen. Echte voorrangsregels zoals bij de sociale huisvesting bestaan er niet en men kan dus vanuit de aanbodzijde zeer selectief zijn voor de zich aandienende ouders. Overbezetting wordt door Kind en Gezin nauwelijks getolereerd.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Pascal Ennaert    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag