Nieuws uit de Brugse regio

Academische zitting 175 jaar Sint-Lodewijkscollege niet in Rome


Audio Reportage

Academische zitting 175 jaar Sint-Lodewijkscollege niet in Rome
Brugge, woensdag 23/9/2009. Het Brugse Sint-Lodewijkscollege bestaat dit jaar 175 jaar en dat wordt uiteraard gevierd. Maar het hoogtepunt van de viering, de academische zitting op 9 oktober, zou bijna in Rome doorgaan. Dat zegt directeur Koen Seynaeve.

Gastsprekers bij de Paus

"Zowel Mgr. R. Vangheluwe als
premier Van Rompuy, die we als gastsprekers hadden uitgenodig zitten die dag juist in Rome, voor de heilig-verklaring van Pater Damiaan. En daarom dachten we er aan om ook naar Rome te trekken," zegt de directeur.

Primeur

"Maar uiteindelijk werd toch besloten de academische zitting in Brugge te houden, temeer daar de Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel, bereid werd gevonden om zijn visie te komen toelichten hoe Gelijke Kansen en het laten schitteren van talent met elkaar kunnen gerijmd worden. Wij kijken uit," zegt Seynave.

Het Sint-Lodewijkscollege startte in 1834 in de Duinenabdij aan de Potterierei, waar nu het Grootseminarie gevestigd is. Toen had het college 24 leerlingen. De school moest omwille van de snelle groei verhuizen naar de Noordzandstraat, op de plek waar nu het Zilverpand staat. In 1972 nam de school haar intrek in de huidige locatie in de Magdalenastraat in Sint-Andries, waar een toen een nieuw schoolgebouw was gebouwd.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag