Economie

Chef Jo Nelissen wint Belgische finale Pierre Taittinger


Audio Reportage

Chef Jo Nelissen wint Belgische finale Pierre Taittinger
Brugge, maandag 21/9/2009. Chef Jo Nelissen van het Restaurant Saint Amour in de Oude Burg in Brugge is zonet uitgeroepen tot de nationale winnaar van de gerenommeerde culinaire wedstrijd "Pierre Taittinger", die sedert 1966 internationaal wordt georganiseerd.

Hoewel het niet de eerste keer was dat de chef in de prijzen viel -in 1998 werd hij al eens tot Beste Kok van Vlaanderen uitgeroepen- was Jo duidelijk onder de indruk. Nelissen zal nu de Belgische kleuren moeten verdedigen op de internationale finale, die plaats vindt op 24 november in Parijs.

Filiep Defraye, de directeur van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie, waar de Belgische en Nederlandse finale van de wedstrijd doorgingen, had de overwinning van Nelissen overigens deze middag al voorspeld, toen hij de nochtans aan elkaar gewaagde kandidaten aan het werk zag. Voor de school is hert evenement vooral een unieke gelegenheid om de leerlingen de kans te bieden ondersteuning in de keuken te geven bij topchefs om zo kennis te maken met het 'echte' beroepsleven en de stress op de werkvloer te ervaren, maar ook de leerkrachten stelen er met hun ogen.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag