Nieuws uit de Brugse regio

Nico Blontrock schrijft over 75 jaar De Brugse Boekhandel


Audio Reportage

Nico Blontrock schrijft over 75 jaar De Brugse Boekhandel
Brugge, zaterdag 19/9/2009. Radio 2 collega Nico Blontrock (46) heeft opnieuw een boek uit: over 75 jaar De Brugse Boekhandel en de familie De Meester. Het boek bevat een massa fotomateriaal uit de archieven van de familie De Meester zelf, die een zeer interessante collectie van ruim 100 jaar ver 'op zolder' bleek te hebben. Daarnaast interviewde Blontrock ook nog een 30-tal ex werknemers, collega`s en klanten om het verhaal te vervolledigen.

Boekhandel De Meester bestaat dit jaar 75 jaar en Koen & Katelijne en Paul & Brigitta De Meester vonden dat daarbij een boek hoorde dat ze aan vrienden wilden schenken, maar het resultaat is een zeer interessant boek geworden dat ook heel wat nog eerder onbelichte verhalen uit de Brugse geschiedenis toont: een uitermate vlot leesbaar boek dat veel meer is dan een reeks namen, feiten en cijfers. Wat er is gebeurd met de stenen van de voormalige Smedenkapel bijvoorbeeld of verhalen van hoe Vlaamsgezindheid en eentalig Franstalig onderwijs vroeger met elkaar werden gerijmd...

De geschiedenis van één gezin, één winkel en één pand lokte deze middag toch verschillende tientallen geïnteresseerden naar de voorstelling en terecht: 'Brugse boekhandel 75 jaar, De Meester(s) in boeken' is het lezen meer dan waard!.

(FN-Op Locatie)
Meer over Literatuur    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag