Cultuur en evenementen

Action van start in het Concertgebouw met Jukebox Bernstein


Audio Reportage


Brugge, donderdag 17/9/2009. Wat publieksopkomst betreft, was het geen hoogvlieger. Het publiek komt misschien alleen maar naar grote evenementen en vindt een intiem gesprek in de kamermuziekzaal tussen enerzijds radio-icoon Fred Brouwers en anderzijds Craig Urquhart en Ludo Abicht niet de moeite genoeg om de woning te verlaten. Brouwes'gasten konden, net zoals bij een jukebox, 3 nummers kiezen die ze dan toelichtten. Het gesprek was boeiend, maar misschien niet actievol genoeg voor de opening van het nieuwe seizoen.

Urquhart, zelf componist en pianist, heeft 'Lennie', zoals hij zelf zei heel goed gekend. Hij is actief als ondervoorzitter van de Leonard Bernstein Office: een instantie die de erfenis van Bernstein levendig wil houden.

Ludo Abicht, schrijver, filosoof, die zelf vanuit de VS het fenomeen Bernstein meemaakte, beschreef in zijn eigen bewoordingen heel kort de persoon Bernstein voor onze microfoon.

Er werden tijdens het gesprek op een groot scherm beelden van de meester geprojecteerd. Voor de pauze waren de beelden eerder enerverend, maar de beelden na de pauze waren rustgevender. Kwestie van smaak?

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag