Nieuws uit de Brugse regio

MOH beslissingen zonder overleg?


Audio Reportage

MOH beslissingen zonder overleg?
Brugge, woensdag 16/9/2009. Morgen zal burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) op een persconferentie 'belangrijke vorderdingen' in het dossier van het Museum of History op de site van het Oud Sint-Jan aankondigen, zonder enig overleg met de buren. Dat zegt Paul Dequae van de buurtactiegroep MOH nee, die zich verzet tegen de inplanting. Het stadsbestuur bevestigt alleen dat er een belangrijke aankondiging komt.

De burgemeester heeft mij een jaar geleden bij een ontvangst op het stadhuis nochtans stellig beloofd, dat wij deel zouden uitmaken van een werkgroep, die het verdere verloop van het dossier opvolgen. Dat is echter nooit gebeurd: die werkgroep is er voor zover ik weet nooit gekomen. Overleg is er niet geweest, klaagt Paul Dequae aan.

De actiecomité Moh Neen is niet te spreken over de plannen voor het 'Museum of History', een overigens weinig toepasselijke naam voor een soort ontvangscentrum anex pretpark. De buurt vreest voor de komst van de ondergrondse parking, het volumineuze zeventien meter hoge gebouw en de afbraak van het beschermde koetsgebouw. Tien jaar geleden werden gelijkaardige plannen door monumentenzorg van de Vlaamse Gemeenschap afgewzen: er mochten alleen een kleinschalige herinrichting van een deel van de site.

De bewoners zijn niet opgezet met het 'museum' maar nog veel minder met de ondergrondse parking van zes niveaus met bijna vijfhonderd parkeerplaatsen: een rotatieparking zoals aan het station en in de Katelijnestraat. Hoe kader je dat in de plannen van de stad om minder wagens aan te trekken in het centrum?

(FN-Eigen Berichtgeving)

Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag