Nieuws uit de Brugse regio

Matthieu Jottier wordt priester gewijd


Brugge, maandag 14/9/2009. Zaterdag wijdt mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, Matthieu Jottier (26) uit Brugge tot priester. De wijdingsplechtigheid vindt plaats om 15 uur in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge.

De priesterwijding is de enige dit jaar in Vlaanderen en de wijdeling werd de voorbije tijd dan ook meer dan eens benaderd als een curiosum. "Maar het enige wat ik verlang, is dat alles heel normaal verloopt", zegt Matthieu daarover. "Ik wil gewoon doen."

Matthieu liep school bij de Broeders Xaverianen in het centrum van Brugge waar zijn ouders tot voor kort een horecazaak uitbaatten. Hij is de jongste in een gezin met drie zonen en één dochter. "Het waren mooie jaren waar de basis gelegd werd voor mijn latere keuze", zegt Matthieu over zijn jeugd. "Maar pas veel later, toen ik terugblikte op het einde van mijn schooltijd en het begin van mijn seminarieopleiding, heb ik ingezien dat God roept via mensen."

Matthieu koos het citaat 'Mijn zoon, geef me je vertrouwen, vind vreugde in de weg die ik je wijs' uit het bijbelse boek Spreuken als thema voor zijn priesterwijding. "Ik lees daarin dat de buit niet binnen is nu. Elke dag opnieuw moet je vertrouwen geven. Dat thema laat grote ruimte voor menselijke vrijheid, namelijk de vrijheid om elke dag opnieuw je levenskeuze positief te beantwoorden. En dat geldt dus niet alleen voor mij maar voor elk van ons."

(FN-Meegedeeld-Bisdom Brugge)
Meer over Literatuur    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag