Cultuur en evenementen

Een Podium voor de Passie maakt muziek voor Ūze Plekke


Audio Reportage

Een Podium voor de Passie maakt muziek voor Ūze Plekke
Brugge, zaterdag 5/9/2009. Een podium voor de passie is een nieuw initiatief dat zich wil inzetten voor sociale initiatieven in Brugge. Alexander Makay, zelf gitarist, vertelt over het initiatief dat zaterdagavond de orgelzaal van het Conservatorium in Brugge vulde met muziekliefhebbers, die geen cent dienden boven te halen om het concert van het Simoens Trio te beleven. Het drietal zijn zussen met een passie voor muziek. De meisjes, die af en toe wel eens gevraagd worden om voor het goede doel te musiceren, maakten zaterdag een uitzondering door het verzoek dan toch in te willigen.

Zaterdagavond speelden ze met volle overgave muziek van Haydn, Takemitsu, en Schumann. De vioolspelende zus legde voor elk werk uit waarover het ging: een programmabrochure werd zo uitgespaard.

Het aanwezige publiek was laaiend enthousiast na de voorstelling en wie wou kon na de voorstelling een bijdrage geven, die dan volledig naar het gekozen doel gaat.

De opbrengst van de eerste drie concerten in de reeks gaat naar de Brugse vereniging Ūze Plekke. Ūze Plekke is een vereniging waar armen het woord nemen en zich ook thuis voelen. De vereniging is gevestigd in de Legeweg in Sint-Andries. Wie meer wenst te vernemen over het werk dat Ūze Plekke doet, kan een kijkje nemen op hun website: www.uzeplekke.be.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer op www.uzeplekke.be
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag