Nieuws uit de Brugse regio

Drukke filmdagen in Brugge


Audio Reportage

Drukke filmdagen in Brugge
Brugge, vrijdag 4/9/2009. September is een erg drukke maand voor het City Film Office van Brugge. Niet minder dan drie productieploegen strijken in de stad neer om opnames te maken.

La Vénus noire

Vooreerst is er 'La Vénus noire', een Belgisch-Franse coproductie. De film is gebaseerd op het leven van de zwarte Zuidafrikaanse Saartje Baartman, die als menselijke attractie naar Engeland werd verscheept. Brugge staat hier decor voor het 19e eeuwse Londen.

Na haar dood belandde het lijk van Saartje Baartman in het Museum van de Mens in Parijs.

Bijna twee eeuwen later vroeg Nelson Mandela om haar te repatriëren, wat aanvankelijk op heel wat weerstand van de Franse autoriteiten stootte. Na een lange omweg werd haar lijk uiteindelijk toevertrouwd aan haar geboortegrond, en wel op 9 augustus 2002, Dag van de Vrouw.

Regisseur Abdellatif Kechiche won voorheen reeds twee Césars voor de beste Franse film. Een van de mannelijke hoofdrollen wordt vertolkt door Olivier Gourmet, die ook te zien was in twee films van de broers Dardenne, 'Le Silence de Lorna' en 'L'enfant'.

De opnames voor 'La Vénus noire' vinden hoofdzakelijk plaats aan het Wijngaardplein, de Hof Arents en het Boterhuis. De ploeg bestaat op volle capaciteit uit een negentigtal leden, zowel Fransen als Belgen. Onnodig te zeggen dat heel wat budget in Brugge gespendeerd werd aan overnachtingen, huur lokalen, voertuigen, figuratie, catering, materieel e.a.

Liebe Edelbitter

Een tweede productieploeg van het Duitse ZDF slaat straks ook zijn tenten in Brugge op voor een vervolg op de Duitse film "Ein Herz aus Schokolade",met de Duitse steracteur Sky Du Mont, die zich in Brugge afspeelde. die film was zo'n schot in de roos, dat het productiehuis besliste om er een vervolg aan te breien. De voorlopige werktitel luidt "Liebe Edelbitter".

Het verblijf van een vijftigtal filmmensen, waaronder negen Duitse en evenveel Belgische acteurs, werd door het City Film Office berekend op ruim duizend overnachtingen.

Aspe

Tenslotte richt ook de serie Aspe nog steeds de lens op Brugge. De zesde serie is begin april opgestart en de opnames lopen nog tot eind oktober.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag